自考本科 網絡教育 成人高考
手機網
微 信
主頁 > 熱門推薦 > 專升本 >

2021成人高考專升本英語閱讀理解專項練習七

2021-04-08 09:28 江西成考網
以下是成人高考學士學位英語中重要題型考點,考生們在備考時可以作為專項練習資料,同時還能積累學習一定的單詞量。

"Have you read the newly published edition of Harry Potter?" "Have you ever been fooled on April 1st?" "What have you given your boy/girlfriend on Valentine's Day(情人節)?" You may not feel even a little bit surprised when you are confronted with these questions. However, chances are that your parents cannot understand a word. In the wake of globalization, culture has gone beyond border and is flying all over the world, with a great impact on Chinese youths.

By getting in touch with western culture, we are forced to think over things that we took for granted previously. We've gradually shrugged off some old notions that may hinder our development, such as "uniformity is always good", or "authority is always in the right". I think this is the greatest benefit we can get from this impact. We tend to be critical with what "should be" in our forefathers' eyes. Only by this critical mind can we initiate some changes; only through change can our nation develop.

However, the cultural impact of globalization does not necessarily result in a deep insight into our own society among youths. We may probably lose something instead of gaining something without independent thinking and investigation.

When you are enjoying a Hollywood movie, don't think that all the things described in it are true. Even the US president has cautioned they always contain something partial(偏袒的)or even distorted. So we know that what we see of the US may not be a true picture. And even if it is true sometimes, we don't have to copy all of that. No matter how we appreciate foreign culture, we should never throw away our national culture. Globalization is two?way communication. You get to know the world and the world gets to know you. If we don't have anything that can cause foreigners to marvel, we may lose our charm as a nation. The national characteristics can be internationalized if we treasure and develop them. Only by doing this can we truly participate in globalization and contribute to our own nation and to the whole world.

It's incorrect and uncivilized to refuse to have a look at what our guests have brought us. But when we are welcoming and appreciating those gifts, we should bear in mind that we are forever the masters of our land and mind.

1. What is the main idea of this passage?

A. Advantages and disadvantages of a foreign culture.

B. Critical mind on a foreign culture.

C. The importance of a global culture.

D. Impact of the global culture.

2. What does "in the wake of"(Para. 1) mean according to the context?

A. As a result of. B. In accord with.

C. According to. D. With regard to.

3. What is the disadvantage of the culture impact mentioned in the passage?

A. Distortion of the national culture.

B. Abandonment of the national culture.

C. Admiration for foreign cultures.

D. Misuse of foreign cultures.

4. Which statement is TRUE about the globalization of culture?

A. The influence on cultures in the globalization is mutual.

B. The western culture influences our traditional culture more.

C. The western culture dominates the globalization of culture.

D. Our traditional culture is less powerful in the globalization.

5. According to the author, we will perhaps lose the value of our national culture if ______.

A. we make use foreign cultures

B. we stick to the traditional cultures

C. we give up the characteristics of the traditional culture

D. we appreciate the foreign culture without critical mind

參考答案:

1.[答案]D 通讀全文可看出,文章主要是關于文化的全球化及其所帶來的影響。因此選D,其他三項均不全面。

2.[答案]A  In the wake of本身之意是“尾隨、緊跟……;隨著……而來”,In the wake of globalization表示“隨著(由于)全球化的到來”,與A項的As a result of意義接近。因此選A.

3.[答案]B  從文章第三、四兩段的描述可知全球化對本族文化會帶來影響,同時告誡人們不要一味地接受外來文化而挫傷自己的民族文化,要有意識地接受并保持自己民族文化的魅力,這樣才能使本民族文化融入全球化中。故正確答案為B.

4.[答案]A   從第四段這句話:"Globalization is two way communication. You get to know the world and the world gets to know you"可知,全球化與本民族文化是互動的、共同的(mutual)。因此正確答案為A.

5.[答案]C 根據此句話:"If we don't have anything that can cause foreigners to marvel, we may lose our charm as a nation"可知,C選項是把此句內容通過不同的話語重新表達。因此答案為C.

距2021年成人高考還有
296
2021年成人高考考試時間
10月24 25日
江西成人高考在線報名 江西成人高考錄取查詢
免費資料
微信關注
焦點排行更多
熱門活動
+
亚欧美无遮挡HD高清在线视频,欧美熟女乱伦,欧美熟女乱伦