自考本科 網絡教育 成人高考
手機網
微 信
主頁 > 熱門推薦 > 專升本 >

2021成人高考專升本英語閱讀理解專項練習五

2021-04-08 09:07 江西成考網
以下是成人高考學士學位英語中重要題型考點,考生們在備考時可以作為專項練習資料,同時還能積累學習一定的單詞量。

Like fine food, good writing is something we approach with pleasure and enjoy from the first taste to the last. And good writers, like good cooks, do not suddenly appear full blown. Quite the contrary, just as the cook has to undergo an intensive training, mastering the skills of his trade, the writer must sit at his desk and devote long hours to achieving a style in his writing, whatever its purpose—school work, matters of business, or purely social communication. You may be sure that the more painstaking the effort, the more effective the writing, and the more rewarding.

There are still some remote places in the world where you might find a public scribe to do your business or social writing for you, for a fee. There are a few managers who are lucky enough to have the service of that rare kind of secretary who can take care of all sorts of letter writing with no more than a quick note to work from. But for most of us, if there is any writing to be done, we have to do it ourselves.

We have to write school papers, business papers or home papers. We are constantly called on to put words to paper. It would be difficult to count the number of such words, messages, letters, and reports put into the mails or delivered by hand, but the daily figure must be enormous. What is more, everyone who writes expects, or at least hopes, that his writing will be read. We want to arouse(引起)and hold the interest of the readers. We want whatever we write to be read, from first word to last, not just thrown into some "letters to be read" file or into a wastepaper basket. This is the reason we bend our efforts toward learning and practicing the skills of interesting, effective writing.

1. In this passage, good writing is compared to fine food because ______.

A. both writers and cooks have to work long hours every day

B. both are essential to life

C. both are enjoyable

D. both writers and cooks can earn a good living

2. A public "scribe"(Para.2) is ______.

A. a secretary who does your business or social writing

B. a machine that does writing for you

C. a public school where writing is taught

D. a person who earns a living by writing for others

3. According to the passage, some managers don't have to do any letter writing because ______.

A. they rely on quick notes B. they have a computer to do it

C. they have excellent secretaries D. they prefer making phone calls

4. According to the author, if your letter is thrown into some "letters to be read" file, ______.

A. it will receive immediate attention

B. it is likely to be neglected

C. it will be dealt with by the secretary

D. it is meant to be delivered soon

5. The purpose of the author in writing this passage is ______.

A. to argue and demonstrate B. to comment and criticize

C. to interest and entertain D. to explain and persuade

參考答案:

1.[答案]C

【精析】文章第一段Like fine food, good writing is something we approach with pleasure and enjoy from the first taste to the last. 故C正確。

2.[答案]D

【精析】文章第二段where you might find a public scribe to do your business or social writing for you, for a fee. 此題的關鍵是讀出to后面的句子,是對scribe的補充說明。

3.[答案]C

【精析】文章第二段末尾There are a few managers who are lucky enough to have the service of that rare kind of secretary who can take care of all sorts of letter writing with no more than a quick note to work from.故選C.

4.[答案]B

【精析】文章第三段What is more, everyone who writes expects, or at least hopes, that his writing will be read. We want to arouse(引起)and hold the interest of the readers. We want whatever we write to be read, from first word to last, not just thrown into some "letters to be read" file or into a wastepaper basket.可知,寫作是為了讓人閱讀,以引起和保持讀者的興趣,而不是……。故選B.

5.[答案]D

【精析】文章用了比喻,把好文章比喻成美味的食品,又舉例說明好文章效果,說服人們要練好書寫。故選D.

距2021年成人高考還有
409
2021年成人高考考試時間
10月23,24日
江西成人高考在線報名 江西成人高考錄取查詢
免費資料
微信關注
焦點排行更多
熱門活動
+
亚欧美无遮挡HD高清在线视频,欧美熟女乱伦,欧美熟女乱伦